PERAL S este un biocid BIODEGRADABIL extrem de eficient şi în acest moment nu există bacterii, viruşi şi fungi care să poată dezvolta rezistenţă la acest produs.

Acest fungicid, virucid, bactericid, distruge în doar câteva minute Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Candida albicans, Aspergilus niger, Bacillus subtilis ş.a.

PERAL S este un “biocid verde”, avizat grupa principala 1 de către Ministerul Sănătăţii (Comisia Naţională pentru Produse Biocide) tipurile TP 2 (Aviz 1975Bio/02/05.14), TP 4 (Aviz 2136Bio/04/05/14), TP 5 (Aviz nr. 2224Bio/05/05.14) şi se poate utiliza şi pentru dezinfectarea suprafeţelor şi a echipamentelor care pot fi în contact direct cu hrana sau băutura pentru oameni şi animale (inclusiv apa de băut).

Produsul PERAL S nu este toxic în diluţiile recomandate, este un produs biodegradabil şi în decurs de câteva ore se descompune în Acid acetic (oţet) şi apă. Nu necesită clătire!

PERAL S este un concentrat lichid, pentru utilizare profesională, pe baza de oxigen obţinut din acid peracetic stabilizat în concentraţie de minim 8% şi peroxid de hidrogen în concentraţie de 7% . Termenul de valabilitate al produsului este de 2 ani de la data producerii lui.

 

Se foloseşte pentru dezinfectarea suprafeţelor, echipamentelor, materialelor, ambalajelor, instalaţiilor de climatizare şi a aerului în:

  • Localuri de sănătate publică (clinici, spitale, dispensare, puncte sanitare ş.a.)
  • Scopuri medicale (sterilizarea suprafeţelor instrumentelor, ECETOC 2001, în acest moment acesta tinde să înlocuiască glutaraldehida)
  • Industria alimentară  (lăptării, fabrici de ulei, fabrici de zahăr, industria de morărit şi panificaţie, industria cărnii, a ouălor, pomicultură şi legumicultură, industria produselor de cofetărie, industria amidonului şi glutenului, producţia de ciuperci, producerea drojdiei ş.a)
  • Industria băuturilor alcoolice şi nealcoolice (sucuri, apă, vin, bere)
  • Industria farmaceutică şi cosmetică
  • Sistemele CIP
  • În medicină veterinară şi creşterea animalelor
  • Dezinfectarea ugerelor vacilor, caprelor, oilor
  • Agricultură (suprafaţa serelor din sticlă şi din plastic)
  • Frigorifere
  • Alimentaţie publică ( activitatea hotelieră, moteluri, restaurant, bucătării)
  • Transport public
  • Suprafeţe acvarii goale
  • Sterilizarea pet-urilor de plastic

 

Dezinfectarea apei în:

  • Bazinele cu apă dulce,
  • Sălile de baie de la centrele balneare
  • Fântâni şi pentru asanarea apelor reziduale
  • Lacurile contaminate
  • Apă potabilă pentru oameni şi animale (rezervoare şi apa din fântâni)
  • Creşterea peştilor (suprafeţele heleşteielor goale şi a apei din ele)
  • Sisteme de apă de răcire industriale